Doet u mee met Koelkastinruilen.nl?

2 mei 2022

Doet u mee met Koelkastinruilen.nl?

MaasWonen steunt de landelijke campagne www.koelkastinruilen.nl om oude koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties in huis te recyclen.

Waarom is inleveren zo belangrijk?

Met de juiste inzameling van oude koelkasten en vriezers kunnen we in Nederland 0,4 megaton uitstoot CO₂ (-equivalenten) besparen.

  • Veel oudere koelkasten en vriezers bevatten nog de schadelijke gassen CFK of HFC. Deze gassen zijn inmiddels verboden omdat ze de ozonlaag aantasten en zeer sterke broeikasgassen zijn (5.000 keer zo sterk als CO₂).
  • Nieuwe koelkasten en vriezers zijn veel zuiniger. Je oude koelkast inleveren is dus niet alleen beter voor de volksgezondheid en het klimaat, maar op termijn ook voor de portemonnee. Vergeleken met moderne varianten verbruiken oudere, minder energiezuinig ontworpen koelkasten zo’n 220 kWh per jaar méér. Met de energieprijzen van begin 2022 is dit bijna 80 euro op jaarbasis.

Oude koelkasten en vriezers kunnen uitstekend worden gerecycled. Dan kunnen de grondstoffen van deze oude apparaten benut worden voor nieuwe. Dat is duurzamer dan nieuwe grondstoffen delven.

We hopen dat de campagne zoveel mogelijk mensen over de streep haalt, voor een zo groot mogelijke klimaatwinst.

Elke besparing telt! De laatste rapporten van IPCC zijn ronduit alarmerend. Willen we onder de 1,5 graad opwarming van de aarde blijven, dan moeten we elke manier om uitstoot te voorkomen met beide handen aangrijpen en de energierekening omlaag brengen. Het inleveren van een oude koelkast is dan een ‘quick win’. Helpt u mee?

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.koelkastinruilen.nl

Overig nieuws

GewoonWonen

MaasWonen werkt mee aan de campagne #gewoonwonen.Met de landelijke verkiezingen van deze week deelt MaasWonen […]

Lees verder

IN MEMORIAM

Met verdriet en verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze zeer gewaardeerde collega […]

Lees verder
Voorzitter RvC MaasWonen treedt terug

Voorzitter RvC MaasWonen treedt terug

Per 1 oktober 2023 is de heer Hugo Hollander, voorzitter van de Raad van Commissarissen […]

Lees verder