Laurens I & II (55+)

In de woongebouwen Laurens I en II vindt u zelfstandige seniorenappartementen. De woningen in Laurens I hebben een ruime woonkamer, een aparte keuken, één of twee slaapkamers en een ruime badkamer. De appartementen zijn erg licht.

Elke woning heeft een ruime berging en een loggia die overgaat in een glazenwassersbalkon. De in 2000 gerenoveerde woningen in Laurens II hebben een zeer groot gevel- en glasoppervlak. Hierdoor zijn de ruime woonkamer en de halfopen keuken zonovergoten. U kunt kiezen uit een appartement met één of twee grote slaapkamers.

Als u behoefte heeft aan dagbesteding dan is dat mogelijk bij Carpe Diem. U kunt uw buren ontmoeten in de recreatieruimte waar een uitgestrekt terras aan grenst dat uitbundig beplant is en onderhouden wordt door de bewoners.

Thuisplusflat
De ThuisPlusflat is een innovatief woonconcept waarmee de gemeente Rotterdam het gat tussen zelfstandig wonen en het verpleeghuis wil dichten. In de flat wonen ouderen zelfstandig met zorg en ondersteuning nabij. Het concept is een samenwerking tussen woningcorporatie MaasWonen, Laurens Thuiszorg en de gemeente Rotterdam en is gestart op 16 april 2021.
Buurtwerk organiseert gemeenschappelijke activiteiten voor en door bewoners en er is een centraal loket voor vragen. Door vraag en aanbod goed aan elkaar te koppelen, zorgen de betrokken partijen er met elkaar voor dat senioren hier zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. De verwachting is dat het wonen in een Thuisplusflat daadwerkelijk een plus oplevert.

Op de vijfde verdieping is een tweedehandswinkeltje en op de derde verdieping een bibliotheek. Er worden ook kerkdiensten gehouden.

Laurens ligt naast metrostation Hesseplaats en het gelijknamige winkelcentrum. In de aanbouw zijn twee tandartspraktijken en een beautycentrum gevestigd. In de onderbouw vindt u een huisartsenpraktijk, een psycholoog, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk. Tevens bevindt zich hier een kantoor van Laurens Zorg-aan-Huis. Bent u 55 jaar of ouder en woont u zelfstandig, dan bent u van harte welkom bij MaasWonen via Woonnet Rijnmond. Als u behoefte heeft aan zorg aan huis, meldt u zich dan aan via Laurens Entree.

Momenteel zijn er geen woningen beschikbaar in Laurens I & II