Laurens I & II (55+)

In de woongebouwen Laurens I en II vindt u zelfstandige seniorenappartementen. De woningen in Laurens I hebben een ruime woonkamer, een aparte keuken, één of twee slaapkamers en een ruime badkamer. De appartementen zijn erg licht.

Elke woning heeft een ruime berging en een loggia die overgaat in een glazenwassersbalkon. De in 2000 gerenoveerde woningen in Laurens II hebben een zeer groot gevel- en glasoppervlak. Hierdoor zijn de ruime woonkamer en de halfopen keuken zonovergoten. U kunt kiezen uit een appartement met één of twee grote slaapkamers.

U kunt uw buren ontmoeten in de ontmoetingsruimte waar een uitgestrekt terras aan grenst dat uitbundig beplant is en onderhouden wordt door de bewoners. Door de activiteitencommissie en vrijwilligers wordt een aantal keer in de week activiteiten gepland in de ontmoetingsruimte . Als u behoefte heeft aan dagbesteding dan is dat mogelijk.

Thuisplusflat
De ThuisPlusflat is een innovatief woonconcept waarmee de gemeente Rotterdam het gat tussen zelfstandig wonen en het verpleeghuis wil dichten. In de flat wonen ouderen zelfstandig met zorg en ondersteuning nabij. Het concept is een samenwerking tussen woningcorporatie MaasWonen, Laurens Thuiszorg en de gemeente Rotterdam en is gestart op 16 april 2021.

Buurtwerk motiveert bewoners om gemeenschappelijke activiteiten te organiseren, voor en door bewoners. Door vraag en aanbod goed aan elkaar te koppelen, zorgen de betrokken partijen er met elkaar voor dat senioren hier zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. Het wonen in een Thuisplusflat levert daadwerkelijk een plus op.

Op de vijfde verdieping is een tweedehandswinkeltje, op de derde verdieping een bibliotheek en op de eerste verdieping is een pedicure en een kapster gevestigd. Krijgt u loges dan kunt u de daar voor bestemde logeerkamer huren.

Laurens ligt naast metrostation Hesseplaats en het gelijknamige winkelcentrum. In de aanbouw zijn twee tandartspraktijken en een beautycentrum gevestigd. In de onderbouw vindt u een huisartsenpraktijk, een psycholoog, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk. Tevens bevindt zich hier een kantoor van Laurens Zorg-aan-Huis.

Bent u 55 jaar of ouder en woont u zelfstandig, dan bent u van harte welkom bij MaasWonen via Woonnet Rijnmond. Wilt u meer weten over de Thuisplusflat kijk dan op onze website of bel met MaasWonen op telefoonnummer 010-4070704

Momenteel zijn er geen woningen beschikbaar in Laurens I & II