Samen & Anders (Alle leeftijden)

Simeon & Anna is een uitzonderlijke woonzorglocatie in Rotterdam-Zuid. Hier is alles net even anders. In 2016 bleek dat het traditionele verzorgingstehuis niet meer geschikt was voor het leveren van zware zorg. Het pand kreeg een nieuwe bestemming. In dit wooncomplex wonen jong en oud, kwetsbare en minder kwetsbare mensen betaalbaar samen. Iedereen zet zich minstens tien uur per maand in voor elkaar, het pand of de bewoners van het verpleeghuis. Dit is het enige wooncomplex waar alle leeftijden samenwonen.

We geloven dat iedereen iets kan en daarom ook iets voor een ander kan betekenen. De bewoners maken een verschil in elkaars dagelijks leven. De een haalt boodschappen voor de buurvrouw, en de ander doet klusjes voor de buurman.

Veel bewoners komen uit de nabije omgeving en vormen dan ook steeds meer een afspiegeling van de multiculturele buurt. De voorzieningen en activiteiten in Simeon & Anna sluiten hierop aan.

Zou je graag onderdeel uitmaken van deze diverse woongemeenschap, dan kun je contact opnemen met MaasWonen op 010-407 07 04.  Je leeftijd maakt niet uit.

Binnen Samen & Anders kunnen wij tijdelijke huisvesting aanbieden (voor maximaal 1,5 á 2 jaar) voor mensen die werken in de zorg, onderwijs of bij de politie of een opleiding volgen voor één van deze drie vitale beroepen.