Rookmelders in complexen MaasWonen

19 juli 2022

Met ingang van 1 juli 2022 is het door de overheid verplicht gesteld voor gebouweigenaren om in alle woningen per verdieping een rookmelder te hebben.

SO Elektrotechniek heeft MaasWonen de afgelopen maanden met deze plaatsingsopgave ondersteund, Daarbij staan inmiddels al een aantal jaren in veel van onze woningen een doorgeschakelde rookmelder op de brandmeldinstallatie, welke absoluut de hoogste vorm van brandveiligheid is. Nu zijn ook alle overige woningen van MaasWonen voorzien van een standalone rookmelder met een longlife lithium accu. Deze accu’s gaan gemiddeld zo’n 10 jaar mee.

Deze standalone rookmelders hebben géén onderhoud nodig maar het is echter wel belangrijk dat de bewoner de rookmelder regelmatig test. Zo kan de werking en daarmee de veiligheid worden geborgd.

Algemeen advies: Test een rookmelder 1 keer per maand. Kies hiervoor een vast moment, dat u makkelijk onthoudt. Druk de testknop in tot het alarm gaat, waarna u de knop loslaat of opnieuw indrukt om het alarm te stoppen.

Bewoners zijn zeer tevreden gestemd met het resultaat na plaatsing en vooral blij met de aanvullende veiligheid. Bij iedere mutatie zal onze huismeester de rookmelder op werking testen en indien nodig direct vervangen.

De alarmering bij een beginnende brand of rookontwikkeling in onze woningen is dan weer up-to-date waarbij de veiligheid op gewenst niveau is.

Op dit moment zijn bijna alle rookmelders in het complex Carnisseborgh geplaatst.

Overig nieuws

Aangepaste openingstijden april en mei

Aangepaste openingstijden april en mei

Op de volgende dagen heeft MaasWonen aangepaste openingstijden: Voor spoedeisende reparatieverzoeken en calamiteiten zijn wij […]

Lees verder
Vacature voorzitter RvC

Vacature voorzitter RvC

MaasWonen is op zoek naar een verbindend voorzitter Raad van Commissarissen met toezichthoudende ervaring en […]

Lees verder

GewoonWonen

MaasWonen werkt mee aan de campagne #gewoonwonen.Met de landelijke verkiezingen van deze week deelt MaasWonen […]

Lees verder