Stijgende energieprijzen

14 maart 2022

Stijgende energieprijzen

De kosten die MaasWonen betaalt voor het gas en elektraverbruik in uw woongebouw en aan u doorberekent via de servicekosten stijgen dit jaar nog niet. Voor complexen met collectieve stadsverwarming is wel een forse prijsstijging aan MaasWonen in rekening gebracht. De huurders uit deze complexen hebben inmiddels een persoonlijke brief ontvangen.

Gelukkig hebben wij enkele jaren geleden een contract voor meerdere jaren met een energieleverancier afgesloten. Eind 2022 loopt dit energiecontract af. MaasWonen is eind 2021 gestart met de voorbereidingen om gas en elektra voor 2023 in te kopen. MaasWonen laat zich hierbij ondersteunen door een specialist met ervaring op het gebied van energie inkoop.

Op dit moment wordt er door geen enkele aanbieder een contract aangeboden voor een langere periode. Alleen contracten met een variabel tarief worden aangeboden. De verwachting is dat de tarieven explosief zullen stijgen in 2023. Zodra de tarieven bekend zijn berekenen wij wat dat betekent voor het voorschot energiekosten en wordt u door MaasWonen persoonlijk op de hoogte gebracht.

Zelf besparen?

Heeft u door de hoge energiekosten moeite met het betalen van uw energierekening? De gemeente stelt een gratis Energiebox beschikbaar aan Rotterdammers met geldzorgen. De box is af te halen bij het Huis van de Wijk in uw buurt. Kijk voor meer informatie op https://duurzaam010.nl/subsidie/energiebox010/

Overig nieuws

GewoonWonen

MaasWonen werkt mee aan de campagne #gewoonwonen.Met de landelijke verkiezingen van deze week deelt MaasWonen […]

Lees verder

IN MEMORIAM

Met verdriet en verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze zeer gewaardeerde collega […]

Lees verder
Voorzitter RvC MaasWonen treedt terug

Voorzitter RvC MaasWonen treedt terug

Per 1 oktober 2023 is de heer Hugo Hollander, voorzitter van de Raad van Commissarissen […]

Lees verder