Thuisplusflat dicht gat tussen zelfstandig wonen en verpleeghuis

14 april 2021

Wethouder Sven de Langen opent de Thuisplusflat in Rotterdam Ommoord

Op vrijdag 16 april opent wethouder Sven de Langen de Thuisplusflat van Laurens aan de Sinclair Lewisplaats in Rotterdam Ommoord. De Thuisplusflat is een innovatief woonconcept waarmee de gemeente Rotterdam het gat tussen zelfstandig wonen en het verpleeghuis wil dichten. In de flat wonen ouderen zelfstandig met zorg en ondersteuning nabij. Buurtwerk organiseert gemeenschappelijke activiteiten voor en door bewoners en er is een centraal loket voor vragen. Het concept is een samenwerking tussen woningcorporatie MaasWonen, Laurens Thuiszorg en de gemeente Rotterdam. Op dit moment zijn er al Thuisplusflats in Groot IJsselmonde, Hoogvliet, Beverwaard, Ommoord en Prinsenland/Het Lage Land. Het is de bedoeling dat straks elk stadsdeel een Thuisplusflat heeft.

De komende jaren is het anders kijken naar onze ouderenzorg een must: Het aantal ouderen neemt toe. Ook in Rotterdam zijn er steeds meer ouderen en minder mensen om voor hen te zorgen. Dat vraagt om een andere aanpak en het anders omgaan met mensen en middelen. Daarom worden bijzondere en innovatieve woon-zorg-welzijn concepten stadsbreed ontwikkeld.

Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport bezoekt op vrijdag 16 april 2021 de Thuisplusflat aan de Sinclair Lewisplaats in Rotterdam Ommoord. Hij zal het nieuwe woon-zorg-welzijn concept in de flat officieel openen. Wethouder Sven de Langen over de Thuisplusflat: “De Thuisplusflat zorgt ervoor dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, met de juiste zorg en voorzieningen nabij. Ondanks het feit dat veel ouderen zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, hebben we gemerkt dat dat soms lastig is. Het ‘gat’ tussen zelfstandig wonen en een verpleegtehuis is té groot geworden. Onder ouderen is behoefte aan een meer beschermde omgeving, met zorg en voorzieningen in de buurt. En dan bedoelen we niet het verzorgingshuis van vroeger, maar meer vernieuwende woonzorgconcepten. De Thuisplusflat is hier een mooi voorbeeld van.”

Zo lang mogelijk thuis, een plus in de wijk In de Thuisplusflat wonen bewoners die zorg en of ondersteuning ontvangen en bewoners die zelfstandig zijn. Een vast team van Laurens Thuiszorg biedt zorg in deze flat. Ouderen kunnen zo langer, zelfstandig thuis wonen met welzijn en zorg nabij. Alle noodzakelijke voorzieningen zijn in de buurt, zoals de huisarts, apotheek, winkels, openbaar vervoer en dagbesteding.

Door vraag en aanbod goed aan elkaar te koppelen, zorgen de betrokken partijen er met elkaar voor dat senioren hier zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. De verwachting is dat het wonen in een Thuisplusflat daadwerkelijk een plus oplevert.

Openingsprogramma
Vanaf 13:00 uur vindt de opening plaats, uiteraard volledig coronaproof. Tussen 12.00 en 14.30 uur kunnen bewoners vanaf hun balkon genieten van live muziek van Harald Feenstra en songfestival nummers.

Overig nieuws

Ontvangen wij uw reactie?

Ontvangen wij uw reactie?

MaasWonen vindt de relatie met haar bewoners erg belangrijk en wil heel graag haar dienstverlening […]

Lees verder
Kijkmiddag Woongebouwen Senioren in IJsselmonde

Kijkmiddag Woongebouwen Senioren in IJsselmonde

Vrije inloop Kijkmiddag woongebouwen voor senioren in IJsselmonde Heeft u al nagedacht over uw woonwensen […]

Lees verder
GeWOON-Huurdersmagazine

GeWOON-Huurdersmagazine

Het eerste huurdersmagazine “GeWOON”, is nu beschikbaar! Het magazine is speciaal gemaakt voor onze gewaardeerde […]

Lees verder