Huur betalen & toeslagen

Als u bij ons komt wonen, sluiten we een huurovereenkomst af. Daarin staan de huisregels en uw rechten en plichten beschreven. Hier leggen we uit hoe u kunt betalen, wat servicekosten zijn en hoe we samenleven in de wooncomplexen van MaasWonen.

De huurprijs bestaat uit twee delen: de kale huur voor de woning en de servicekosten. In een aantal complexen komen daar nog stookkosten bij. Bij elkaar opgeteld is dit het bedrag dat in de huurovereenkomst staat. Servicekosten betaalt u maandelijks voor bijvoorbeeld de huismeester en de schoonmaak en elektriciteit in de gemeenschappelijke ruimten. Na het einde van ieder kalenderjaar krijgt u een werkelijke berekening van de kosten. Er volgt dan eindafrekening waarbij u óf geld terugkrijgt óf bij moet betalen.

Hoe betaal ik de huur?

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat de huur steeds uiterlijk op de eerste van de maand op onze rekening staat. Op deze manieren kunt u de huur betalen:

  • Via een machtiging: het bedrag wordt maandelijks automatisch afgeschreven.
  • Met behulp van een acceptgiro die wij u maandelijks toesturen.
  • Met overschrijvingen of periodieke overboekingen via uw bank.
  • Met uw pinpas op kantoor bij MaasWonen.

Als het laatste uw voorkeur heeft, maakt u dan voordat u langskomt bij ons een afspraak. Contant geld kunnen wij niet aannemen.

Heeft u recht op huurtoeslag?

Om het huren van een woning mogelijk te maken voor mensen met lagere inkomens is er huurtoeslag. Of u recht heeft op huurtoeslag hangt af van de hoogte van uw inkomen, uw eventuele vermogen en de huurprijs van uw woning. Maar ook uw leeftijd en gezinssamenstelling spelen een rol. Om erachter te komen of dit op u van toepassing is, raden we u aan om naar de website van de belastingdienst te gaan. Hier kunt u de proefberekening zelf maken. Via “mijn toeslagen” kunt nadat u heeft ingelogd met uw DigiD zelf uw huurtoeslag aanvragen.

De huisregels

In de wooncomplexen van MaasWonen houdt iedereen rekening met elkaar. Want een goede buur is beter dan een verre vriend. Om ervoor te zorgen dat het duidelijk is wat wij en uw nieuwe buren van u verwachten hebben we huisregels opgesteld. U kunt die hier doornemen.

Huurverhoging

Elk jaar per 1 juli wordt de huur van uw woning verhoogd. Voor 1 mei ontvangt u van ons de aanzegging van de huurverhoging en de Huurkrant. De Huurkrant 2024 is al beschikbaar. U vindt de huurkrant hier.