De Naber

Op de begane grond van het woongebouw zijn in 2021 de huidige groepswoningen met gemeenschappelijke woonkamers en gemeenschappelijk sanitair omgebouwd tot 32 kleine zelfstandige woningen, allen met eigen sanitair en (kleine) keuken.

Er zijn twee clusters gerealiseerd met een eigen ruime gemeenschappelijke woonkamer, een grote keuken en gemeenschappelijke voorzieningen zoals wasmogelijkheden.

De twee clusters worden als Zorg Villa geëxploiteerd door Tante Toos. Tante Toos is een woonconcept waarbij wonen met persoonlijke aandacht, lekker eten, goede zorg en gezelligheid centraal staat. In een cluster komen Zestien tot achttien ouderen met dementie te wonen met een zorgondernemer die er altijd is Dit zijn de kenmerken die het welzijn van de bewoners van Zorgvilla tante Toos vergroten. Heel belangrijk: een AOW-pensioen is voldoende om in een Zorgvilla tante Toos te verblijven.”

Het project is eind 2020 gestart en is in het najaar van 2021 opgeleverd.
Wij stellen hieronder de ondernemers van de twee clusters, De Paradijsvogel en De Harmonie aan u voor.

Zorgvilla Tante Toos De Paradijsvogel

In Zorgvilla Tante Toos De Paradijsvogel wordt rekening gehouden met de individuele levensgeschiedenis en persoonlijkheid van iedere bewoner. Iedere bewoner is uniek en heeft zo de eigen behoefte aan verzorging. Hierbij staan de waardes liefde, warmte, gastvrijheid en verbinding centraal. De familie is ten alle tijden welkom om aan te schuiven met de lunch, diner of om gewoon gezellig mee te doen met een creatieve middag of dansavond. Met een vast team van medewerkers verlenen wij 24 uur per dag zorg waardoor de medewerkers de tijd, ruimte en kennis hebben om een zo goed mogelijke relatie met de bewoners en zijn of haar dierbaren aan te gaan. De zorg wordt op een natuurlijke manier gegeven, op maat en per dag wordt gekeken naar de behoefte van de bewoner. Het zal door de bewoner worden ervaren als een familieband waarbij het er zijn ertoe doet.

Zorgvilla Tante Toos De Paradijsvogel
President Rooseveltweg 106
3068 TS Rotterdam

06 25 24 26 72
deparadijsvogel@zorgvillatantetoos.nl
Facebook

De Ondernemers Paradijsvogel

Annemiek Dekkers & Ryan

Annemiek Dekkers: “Ik ben al 27 jaar met plezier werkzaam in de ouderenzorg. Na verscheidene jaren in het verzorgingshuis en verpleeghuis ben ik de laatste 9 jaar werkzaam in de wijkzorg. Met de Zorgvilla Tante Toos wil ik zorg gaan verlenen zoals dit in mijn ogen bedoeld is.”

Ryan, partner van Annemiek: “Na een jarenlange loopbaan in de zakelijke dienstverlening heb ik de switch gemaakt naar een carrière in de zorgsector. Ik zal mij binnen Zorgvilla Tante Toos vooral bezig houden met de administratieve processen en alle niet zorginhoudelijke activiteiten.”

Zorgvilla Tante Toos De Harmonie

Ieder mens telt, ieder mens mag er zijn. En ieder mens heeft recht op een kwalitatief zo volwaardig mogelijk leven. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar voor mensen in een kwetsbare positie is dat lang niet altijd het geval. In welvarend Nederland geldt dat ook voor veel mensen die worstelen met geheugenproblemen. De noodzakelijke zorg wordt niet altijd geboden. Waar de ziekte vaak zorgt voor gevoelens van onzekerheid, angst en verdriet ook bij familie en andere betrokkenen is veiligheid voor de dementerende en een liefdevolle omgeving een noodzaak. Met onze Zorgvilla Tante Toos willen we die veiligheid graag bieden. Zodat onze gasten vanuit een vertrouwde basis weer zo optimaal mogelijk aan het aan het leven kunnen deelnemen

De bewoners bij Zorgvilla Tante Toos De Harmonie zullen over het algemeen een zzp 4 en 5 indicatie hebben. Binnen de groep zal er ruimte zijn voor waarschijnlijk twee bewoners met zzp 7. Er zal een geleidelijke toestroom plaatsvinden, toewerkend naar uiteindelijk 16 bewoners.

Zorgvilla Tante Toos De Harmonie
President Rooseveltweg 100
3068 TS Rotterdam

06 27 12 54 78
deharmonie@zorgvillatantetoos.nl
Facebook

De Ondernemers De Harmonie

Mariëlle Haslinghuis & Michel

Mariëlle Haslinghuis: “Ik ben in 1992 begonnen in het verzorgingshuis en heb daar een opleiding gevolgd tot ouderenverzorger. Ik heb 20 jaar in het verzorgingshuis gewerkt op een afdeling met 10 dementerende ouderen. Daar werkte ik op een kleinschalig woonproject waar we zelf kookten en de was deden. Ook werden er iedere dag activiteiten aangeboden. Nu werk ik al 7 jaar in de thuiszorg. Een half jaar geleden heb ik contact gezocht met Aafje Coöperatie. Eigenlijk wilde ik een hospice beginnen, maar toen kwam ik in aanraking met Zorgvilla Tante Toos. Gezien mijn verleden in het verzorgingshuis sprak mij dit erg aan. Toen ik de locatie van het pand hoorde was ik gelijk verkocht. Vandaar deze stap naar mijn eigen onderneming.”

Michel, partner van Mariëlle: “Ik ben jaren werkzaam geweest als bedrijfsleider in de verkoop. Mariëlle en ik zijn 29 jaar bij elkaar en hebben 2 kinderen van 7 en 17 jaar. Wij gaan samen dit mooie avontuur aan en willen zorg gaan bieden waarvan wij denken dat dat beter kan dan in een regulier verpleeghuis.”

Interesse in wonen bij Tante Toos?

Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen met de ondernemers.