Voorzitter RvC MaasWonen treedt terug

11 oktober 2023

Per 1 oktober 2023 is de heer Hugo Hollander, voorzitter van de Raad van Commissarissen van MaasWonen, teruggetreden. Directe aanleiding is de recente ‘verduidelijking’ van de governancecode door branchevereniging Aedes en VTW. De verduidelijking houdt in dat een commissaris geen verhuurder kan zijn van vastgoed in de woonregio waarin de corporatie actief is. Het is nog niet duidelijk of er een overgangstermijn gaat gelden.

Twee commissarissen van MaasWonen bezitten een (beperkte) vastgoedportefeuille in de huursector. Een deel van dat privébezit ligt in de woningmarktregio van MaasWonen en dat is volgens de recente uitleg van de code (link) niet langer toegestaan.

Hugo Hollander heeft ervoor gekozen om met ingang van 1 oktober terug te treden. De tweede commissaris, Paul Rutte, treedt op termijn af rekeninghoudend met een overgangsperiode. Dit biedt MaasWonen de gelegenheid om een wervingsprocedure te doorlopen voor het vinden van een nieuwe commissaris.

De RvC van MaasWonen bestaat verder uit Dorienke de Grave en Carla van de Wiel, nu tijdelijk voorzitter. Van de Wiel: “Het is heel spijtig dat we de inzet en kunde van Hugo Hollander vanaf nu moeten missen en we bedanken hem voor zijn bijdrage”.

Directeur Richard de Boer: “MaasWonen ziet dit met grote spijt gebeuren. Wij kijken terug op een fijne samenwerking met de heer Hollander en zijn dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid.”

Overig nieuws

Huurverhoging 2024

Huurverhoging 2024

Binnenkort ontvangen huurders van MaasWonen bericht over de jaarlijkse huurverhoging. Wilt u nu al meer […]

Lees verder
Aangepaste openingstijden april en mei

Aangepaste openingstijden april en mei

Op de volgende dagen heeft MaasWonen aangepaste openingstijden: Voor spoedeisende reparatieverzoeken en calamiteiten zijn wij […]

Lees verder
GewoonWonen

GewoonWonen

MaasWonen werkt mee aan de campagne #gewoonwonen.Met de landelijke verkiezingen van deze week deelt MaasWonen […]

Lees verder