Statement

22 juni 2023

De publiciteit rond woningbezit van corporatiebestuurders is voor MaasWonen reden om intern en ook met andere corporaties na te denken over de bestaande regels die gelden voor vastgoedbezit van bestuurders en commissarissen. Leiden de discussies binnen koepel van woningcorporaties AEDES en binnen de Vereniging voor Toezichthouders tot nadere regels, dan zal MaasWonen die toepassen.

Twee commissarissen van MaasWonen bezitten een kleine vastgoedportefeuille in de vrije sector. Zij verhuren dit buiten Rotterdam en Barendrecht, de gemeenten waar MaasWonen bezit heeft.  De beide commissarissen hebben nooit en zullen nooit in concurrentie met MaasWonen opereren. Niet ten voordele van zichzelf, niet ten nadele van de corporatie. Commissarissen houden zich aan alle landelijke en lokale wetten en regels die gelden voor de volkshuisvesting en stellen zich transparant en controleerbaar op.

Overig nieuws

Aangepaste openingstijden april en mei

Aangepaste openingstijden april en mei

Op de volgende dagen heeft MaasWonen aangepaste openingstijden: Voor spoedeisende reparatieverzoeken en calamiteiten zijn wij […]

Lees verder
Vacature voorzitter RvC

Vacature voorzitter RvC

MaasWonen is op zoek naar een verbindend voorzitter Raad van Commissarissen met toezichthoudende ervaring en […]

Lees verder

GewoonWonen

MaasWonen werkt mee aan de campagne #gewoonwonen.Met de landelijke verkiezingen van deze week deelt MaasWonen […]

Lees verder